Eлектрофолкгурт ONUKA представив новий кліп (ВІДЕО)

Гурт ONUKA представив сингл та відео CEAHC із нового майбутнього однойменного альбому, повідомляє VOGUE.

За словами лідерка гурту, трек СЕАНС ​​написано на початку весни, незадовго до всесвітнього локдауну. Але Ната Жижченко і Євген Філатов поставили все на паузу трохи раніше через особисті події: Ната готувалася стати мамою. Саме тому СЕАНС ​​називають найінтимнішим треком у дискографії гурту за всі шість років із часу його заснування. На зміну соціальним посланням з попередніх альбомів прийшла відверта розмова про особисте — страхи.

«СЕАНС ​​присвячений нашому синові Сашкові, і був написаний з думками про нього. Це сингл про боротьбу з упередженнями й стереотипами. Він про те, що я зараз на шляху до чогось більшого, на шляху до перемоги над своїми страхами. І тільки коли вдасться побороти їх, я знайду повну гармонію», — каже Ната Жижченко, лідерка гурту ONUKA.

Кліп на трек СЕАНС ​​став поетичною історією про сміливу героїню, яка не боїться дивитися в обличчя своїм страхам. Зрежисував відео Євген Філатов. Знімали на Планерній горі й у лісі поблизу села Ходосівка в Київській області. Для всієї команди це стало випробуванням — знімальний процес тривав 25 годин. На зніманні був і син Нати й Жені, якому тоді був усього місяць.

«Ми знімали впродовж доби, тому що було важливо показати, як день переходить у вечір, а потім у ніч — мене дуже надихає гра світла. Шлях, який долає героїня, блукаючи лісом і зустрічаючись із дивовижними істотами, символізує боротьбу з внутрішніми суперечностями й страхами», — пояснює Євген Філатов.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Новий трек СЕАНС ​​увійде до майбутнього однойменного альбому ONUKA, що складається з 10 композицій. Не випадково гурт випускає першим саме сингл СЕАНС: цей трек багато в чому характеризує зміни, що відбулися з Натою. Артистка немов заново відкриває себе — і повертається до джерел.

Слухачі напевне помітять нове для неї — а насправді органічне для артистки, яка виросла на народній академічній музиці, — вокальне подання: вільне, з елементами народного вокалу. Акцент у новому альбомі буде на електронному звучанні. Цю концепцію продовжує і незвична прем’єра синглу СЕАНС: виходить одночасно оригінал і ремікс українського електронного музиканта й продюсера Koloah.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.