Екс-чемпіон світу з шахів: ця війна призведе до краху путінського режиму

«Те, що я мав рацію (стосовно Путіна), — не привід для радості, — каже Каспаров в інтерв’ю німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). — Для моєї країни це трагедія. Тисячі росіян гинуть через цього шаленого диктатора», — заявив опозиціонер.

За словами Каспарова, коли його одного разу запитали, хто небезпечніший — Путін чи ІДІЛ, він відповів: «Терористична організація приходить і йде, а Путін — це постійна екзистенційна загроза». «Тоді на мене глянули, як на ідіота. Проте сьогодні вже мало хто пам’ятає, що означає абревіатура ІДІЛ. А я виглядаю як Нострадамус, оскільки сказав те, що люди не хотіли чути», — цитує ексчемпіона Deutsche Welle.

Каспаров також сподівається, що ця війна призведе до краху режиму Путіна. «Щоб диктатура впала, потрібні три фактори, — запевняє глава Human Rights Forum. — Перше — це військова поразка. Це може статися, якщо Україна чинитиме опір досить довго. Другий фактор — це економічний і фінансовий крах, і це лише кілька тижнів. Третій фактор — ізоляція. Якщо всі три компоненти будуть виконані, режим може впасти відразу, тому що люди вийдуть на вулиці, і олігархи викинуть Путіна».

«Поки бос роздає гроші та захист, люди за ним стоять. Щойно гроші перестають надходити, лояльність одразу ж зникає, — наголосив Каспаров. — Коли диктатури добігають кінця, не можна передбачити, хто зробить останній хід. Коли сотні тисяч чи мільйони вийдуть на вулиці, хто нападе на них?».

lenta.ua

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал