Джоан Роулінг заробляє по 850 тисяч доларів щомісячно завдяки телебаченню

Британська письменниця Джоан Роулінг ще в 2007 році завершила серію своїх книг про Гаррі Поттера, які завоювали популярність у всьому світі і зробили автора першою людиною, яка стала доларовим мільярдером завдяки своєму літературному таланту.  Однак 55-річна Роулінг все ще продовжує заробляти величезні гроші.  Як повідомляє showbiz.fakty.ua, за підрахунками видання The Sun, за останні два роки її щомісячний дохід становив близько 850 тисяч доларів – в основному завдяки телебаченню.

На телеканалі Бі-бі-сі екранізували ще не завершену серію книг письменниці про приватного детектива Корморан Страйк, яку вона пише під псевдонімом Роберт Гелбрейт.  Нещодавно у продажу з’явилася п’ята книга цієї серії – «Погана кров», яка відразу стала бестселером.

Показ четвертого сезону серіалу, заснованого на четвертій книзі «Смертельна білизна», відбувся в період з 30 серпня по 13 вересня 2020 року.

Джоан також отримує дохід від постановки на театральній сцені п’єси «Гаррі Поттер і прокляте дитя» (Роулінг виступає в ній співавтором разом з письменником і сценаристом Джеком Торном, а також режисером Джоном Тіффані), а також від серіалу HBO і Бі-бі-сі з  мотивами її книги «Випадкова вакансія».

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.