Джоан Роулінг розкрила таємницю своїх ініціалів

Джоан Роулінг назвала справжню причину, за якою використала ініціали, а не повне ім’я для публікації книг із серії про «Гаррі Поттера». Про це пише showdream.org з посиланням на Daily Mail.

У минулому багато хто був упевнений, що це стало рішенням видавців для приховування жіночої статі автора.

Сама британська письменниця вказала, що рішення було зроблене через страх перед екс-чоловіком з Португалії.

Як уточнює Daily Mail, перший шлюб з Хорхе Арантесом виявився досить складним для Роулінг. Письменниця зізнається, що ніколи в минулому не говорила про це, однак саме від неї виходила ініціатива про надання на обкладинці тільки ініціалів, а не повного імені.

«Вийшла з вкрай важкого шлюбу і залишалася частково параноїком. Насправді, це було дурним вчинком, оскільки колишній чоловік знав, що я пишу. Він не читав роботу, однак ми обговорювали деталі.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Якщо він одного разу почув про історію, ймовірно, точно б зрозумів, хто автор», – поділилася спогадами Роулінг. Письменниця не очікувала, що книга виявиться настільки успішною і стане широко відомою.

Весілля Роулінг і Арантес відбулася в 1992 році. Тоді письменниця тимчасово проживала в Португалії. Шлюб зберігся лише 18 місяців. У пари народилася дочка Джесіка. Згодом автор «Гаррі Поттера» повідомила, що постраждала від домашнього насильства в цих відносинах.

Вона повернулася до Британії і домоглася успіху. У 2001-му вона вступила в шлюб з Нілом Майклом Мюрреєм. У пари народилися син і дочка.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.