«Дизель-шоу» образило афроукраїнців сценарієм «Тарас-папуас», гримить скандал

Представниця «Дизель-шоу» запропонувала афроукраїнцям взяти участь в расистському скетчі «Тарас-папуас». Про це повідомляє apnews.com.ua  з посиланням на блогера Віктора Вемуна.

За словами коміка, йому і його сестрі запропонували взяти участь в расистському проекті. У відповідь він відмовився від співпраці.

«Чорний = папуас. Дно пробито, панове. Ви зі мною, звичайно, можете не погодиться, але я, мабуть, повторюся ще тут. Гумор Дизель Шоу – це не смачно. І ось вам пруф», – заявив блогер.

Згідно з опублікованим сценарієм, “знімальна група Netflix” нібито планує екранізувати «Тараса Бульбу» з чорношкірим актором у головній ролі. Основна тема скетчу – висміювання стрімінгового сервісу і жарти про темношкірих людей.

«Ми знімаємо чорно-біле кіно? А жанр – це чорна комедія?», – говориться в тексті.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Не забули сценаристи Дизеля пом’янути і рух Black Lives Matters.

«Побачивши пропаленого козака, всі йому просто кланяються або встають на одне коліно і починають цілувати черевики? Ну, як зараз модно?», – сказано в сценарії номера.

Після публікації Вемуни, деякі українські зірки підтримали блогера. Що стосується «Дизель-шоу», то наразі прес-служба проекту ніяк не відреагувала на скандал.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.