«Дивовижно непрофесійні»: американський генерал оцінив стан російської армії

Генерал у відставці Девід Петреус, який командував американськими військами у війнах в Іраку та Афганістані, оцінив дії російських окупантів в Україні.

Про це повідомляє «Інформаційний спротив».

За словами американського військового, росіяни зіткнулися з виключно рішучими, здібними та інноваційними збройними силами України, які борються на своїй рідній території за своє виживання.

Водночас, зазначив генерал, російські загарбники продемонстрували безліч недоліків своєї армії в Україні.

«Росіяни просто дивовижно непрофесійні. У них явно дуже низькі стандарти, коли справа доходить до виконання основних тактичних завдань, таких як виконання загальновійськових операцій за участю бронетехніки, піхоти, інженерів, артилерії та мінометів. Вони дуже погано обслуговують свої транспортні засоби та системи озброєння й відмовилися від багатьох з них. Вони також погано справляються з поповненням запасів та логістичними завданнями», – заявив Петреус.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Генерал висловив сумнів у тому, що росіяни мають достатньо сил, щоб взяти, а тим більше контролювати Київ та деякі інші великі міста, і додав, що продовження бойових дій у містах загалом дасть перевагу українцям.

Тим не менш, він також зазначив, що окупанти мають величезні можливості для знищення міст, цивільних об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури, і що вони вже давно це роблять, і вони руйнуватимуть міські райони, намагаючись взяти їх під контроль.

На думку військового, найбільш ймовірним найближчим результатом війни в Україні буде зав’язання Росії в кривавій трясовині, яка, швидше за все, не принесе жодного рішення, навіть незважаючи на те, що війна приносить все більше і більше людських жертв, дедалі більше руйнувань інфраструктури та мережі послуг для українського народу. Однак існує також можливість врегулювання шляхом переговорів, оскільки і Москва, і Київ визнають збитки та руйнування, які їх завдають країнам, додав Петреус.