Директоркою Національного художнього музею переобрали Юлію Литвинець

У конкурсі на посаду директорки Національного художнього музею України (НХМУ), який відбувся 8 вересня, перемогла Юлія Литвинець.

Про це повідомляє Суспільне.

«Члени конкурсної комісії віддали за її кандидатуру 5 голосів. Литвинець обрана на цю посаду вдруге. Вперше її обрали у 2016 році на подібному конкурсі, до того вона була виконувачкою обов’язків генерального директора НХМУ», – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що заступниця директорки “Мистецького арсеналу” Юлія Ваганова, яка також брала участь у конкурсі, набрала 4 голоси.

Конкурс пройшов у Міністерстві культури та інформаційної політики. Журналістам доступу до засідання не надали через карантинні обмеження. Однак за виборами можна було спостерігати завдяки відеотрансляції.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Кандидатки представили програми розвитку культурної установи, відповіли на запитання членів комісії.

Також зазначається, що напередодні конкурсу Ваганова та Литвинець в ефірі Радіо Культура розказали, як планують змінити музей, які проблеми необхідно вирішити.

Зокрема, Литвинець визначила для себе такі завдання: завершити реставрацію будівлі музею; пристосувати музей до потреб маломобільних груп населення; продовжувати працювати під час карантину, як музей працював у 2020 та 2021 роках; досліджувати колекцію музею, адже останні дослідження виявили два твори Федора Кричевського, які були підписані “невідомий автор”; поповнювати колекцію творами сучасного мистецтва; працювати над переосмисленням історичних мистецьких процесів XX століття.

Юлія Литвинець – мистецтвознавець, дослідниця, керівниця Національного художнього музею України. Вищу освіту отримала у Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури

У 2001 році прийшла працювати в Національний художній музей України на посаду молодшого наукового співробітника. Працювала в інституції директоркою Фонду сприяння розвитку, головним зберігачем фондів, в.о. генерального директора та директоркою.

Фото: twitter.com/namu_120

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.