“Дикий театр” покаже виставу за романом Андрія Любки

Столичний “Дикий театр” представить виставу “Карбід” за мотивами однойменного роману письменника Андрія Любки. Про це повідомляє gazeta.ua.

Прем’єра відбудеться 18-19 липня.

 Головний герой Тис – учитель історії в закарпатському селищі. Після падіння у відкритий каналізаційний люк йому спадає на думку ідея, як об’єднати Україну та Європейський Союз. Для цього хоче збудувати тунель і перевести на Захід усіх українців. Вірить, що тоді ЄС нічого не залишиться, як прийняти нашу країну до себе.

Тис іде з цим планом до місцевих бізнесменів-контрабандистів. Їм ідея подобається, але не з патріотичних міркувань. Щоб почати будівництво, також потрібно домовитися з місцевою адміністрацією. Та дає згоду на будівельні роботи, але під виглядом спорудження фонтану до Дня Незалежності України. В усіх учасників задуму є власні інтереси, і згодом Тис стає незручним, за сюжетом.

Режисер постановки – Олексій Доричевський, художниця – Олеся Головач, продюсер – Олексій Жмурко.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Уперше “Дикий театр” провів кастинг онлайн. Спектакль має два акторські склади. Головні ролі виконують Олег Головко й Дмитро Завадський.

Покази пригодницької комедії відбудуться просто неба на мистецькому майданчику “Курені” 18 й 19 липня о 20:00.

“Коли Україна повстала й кров’ю заплатила за європейський вибір, Європа знову вдала, що нічого не помітила. Тоді на сцені й з’явився Карбід – цей шибайголова та ідеаліст, патріот-невдаха й такий же винахідник, що вирішив копати в омріяний Євросоюз тунель.

“Карбід” ‒ це роман про контрабанду. Про контрабанду цілої країни з багатомільйонним населенням. Як і про 100 інших способів знову зазнати поразки.

Ось уже п’ять років це моя найпопулярніша книжка. Постійно знаходить нових читачів. Роман і далі перекладають за кордоном і хочуть зробити фільм”, – каже Андрій Любка.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.