Дві книжки «Аґрафки» вийшли у Данії

Книжки «Голосно, тихо, пошепки» та «Я так бачу» творчої майстерні «Аґрафка» вийшли у Данії. Як інформує chytomo.com, про це повідомляється на сторінці майстерні у фейсбуці.

Книжки вийшли друком у видавництві Forlæns. В ексклюзивному коментарі Читомо Андрій Лесів повідомив, що над перекладом обох книжок працював Йоганнес Вамберґ Андерсен.

«Спеціально для данських видань ми вносили певні зміни в ілюстрації, як-от данська абетка жестової мови і Брайля та ще ряд інших локалізацій. З видавництвом Forlæns у нас склалися дуже добрі робочі і дружні стосунки, тож сподіваємося на подальшу співпрацю з ними і нові спільні проєкти», – зазначив Андрій.

Наразі презентація книжок для данських читачів відбулася в онлайн-форматі. Але засновники «Аґрафки» сподіваються, що після зняття всіх «коронавірусних» обмежень буде змога поїхати до Данії і повноцінно взяти участь в заходах щодо промоції видань.

Зауважимо, пізнавальна книжка-картинка творчої майстерні «Аґрафка» розповідає дітям про те, як працює зір, а також різні оптичні пристрої. Видання стало логічним продовженням книжки Романи Романишин та Андрія Лесіва про слух «Голосно, тихо, пошепки». Оригінальне видання з’явилося у Видавництві Старого Лева у 2018-му році.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Творча майстерня «Аґрафка» – творчий та сімейний тандем художників Романи Романишин та Андрія Лесіва. Одні з найбільш популярних українських ілюстраторів за кордоном. У 2012 році казка «Ріпка» у переказі Івана Франка та творчо-ілюстративному втіленні «Аґрафки» увійшла до світового каталогу найкращих дитячих книжок «Білі круки». У 2013 році зі збірки «П’ятикнижжя» Грицька Чубая почалася співпраця ілюстраторів з «Видавництвом Старого Лева».

Раніше повідомлялося, що «Голосно, тихо, пошепки» та «Я так бачу» «Аґрафки» вийшли італійською. Пізніше «Я так бачу» також переклали словацькою та англійською.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.