Друзі Вацлава Гавела випустили книжку «Кабан на лані. Кухарські рецепти Вацлава Гавела»

5 жовтня Вацлаву Гавелу виповнилося б 84 роки (він народився у 1936-му). Гавел був не лише дисидентом, правозахисником, лідером Оксамитової революції 1989 року, яка поклала край десятиліттям комуністичного правління у Чехословаччині, а згодом і останнім президентом Чехословаччини та першим президентом Чехії, драматургом, письменником. Він був людиною, яка ніколи не втрачала оптимізму і почуття гумору.

Друзі Вацлава Гавела, через 8 років після його смерті, зібрали нотатки, написані рукою «маестро», світлини, оповідки і випустили книжку «Кабан на лані. Кухарські рецепти Вацлава Гавела». Про це повідомляє radiosvoboda.org.

Одразу впадає до ока назва «Гнів Лукашенка». Це суп, до якого Гавел вклав усе своє ставлення до білоруського диктатора, навіть уточнивши, що це має бути «брутально і анахронічно».

 

РЕЦЕПТ СУПУ «ГНІВ ЛУКАШЕНКА»

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Гнів Лукашенка» – суп, у якому можете використати все, що потрапить вам на очі вдома.

До герметичного баняка дамо:

Цибулю, селеру, петрушку, моркву, червону капусту, свинячу ногу, волову шию, волову вирізку, копчений свинячий живіт, ковбасу (на смак), приправу до бульйону, сіль, перець, духмяний перець, ялівець, лавровий лист.

Усе це заливається пів літрою червоного вина і пів літрою води, варити 40 хв. Накраяти туди все, що вам тільки захочеться – це має бути брутально і анахронічно».

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.