Довженко-Центр отримав нового керівника

Довженко-Центр отримав нового керівника. За результатами конкурсу генеральним директором стала Олена Гончарук.

Про це повідомляється на сторінці Довженко-Центру в Facebook.

“Олена Гончарук була тією кандидаткою, яку висував колектив Центру. Ми щиро радіємо перемозі та бажаємо Олені сили, витримки та натхнення на новій посаді”, – йдеться у повідомленні, яке цитує bigkyiv.com.ua.

Зазначимо, що раніше Гончарук працювала директором Музею кіно в Національному центрі Олександра Довженка.

Загалом спочатку в конкурсі брали участь 6 кандидатів:

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

  1. Босак Тарас Володимирович
  2. Гончарук Олена Юріївна
  3. Душутін Олексій Вікторович
  4. Колесник Ірина Олександрівна
  5. Калюжний Денис Вікторович
  6. Лавренюк Олена Ярославівна.

Колишній генеральний директор Центру Іван Козленко привітав у Facebook нову очільницю державного фільмофонду. Козленко також зауважив, що Гончарук виграла конкурс у Олени Лавренюк, на яку робила ставку влада (про це свідчить і той факт, що дві інші креатури ОП – Босак і Калюжний знялись з конкурсу).

Довженко-Центр – державний фільмофонд України, аудіовізуальний архів, що забезпечує збереження, дослідження, популяризацію та реставрацію національної кіноспадщини. Перебуває в сфері управління Мінкульту. Центр є закладом культури, суб’єктом кінематографії та видавничої справи. Член Міжнародної федерації кіноархівів (FIAF).

Нагадаємо, українські культурні діячі та громадські організації звернулися до президента Володимира Зеленського з вимогою захистити культурні інституції країни. Зокрема, Зеленського просять припинити тиск, повернути фінансування та забезпечити проведення чесних конкурсів на керівні посади у ключові інституції. Зокрема, мова йде про Український культурний фонд, Український інститут, Український інститут книги, Державне агентство України з питань кіно, Мистецький Арсенал, Довженко-Центр.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.