Дослідження: 83% українців читають книжки російською мовою, 56% – українською, а 9% – англійською

У топі симпатій – детективи, а також фентезі та фантастика. Такі книги читає близько половини всіх читачів. Понад 30% назвали саме ці жанри найулюбленішими.

Як передає bigkyiv.com.ua, про це йдеться в дослідженні, оприлюдненому компанією Gradus Research. 

За результатами дослідження,  83% українців повідомили, що читають книжки російською мовою, 56% опитаних читають українською, а 9% – англійською.

Серед причин того, чого не читають, більшість українців зауважують на нестачу часу – 50%, ще 23% – не люблять читати і у 23% – зникла така необхідність. Крім цього, є й ті, у кого зник інтерес до читання та не вистачає коштів на книги.

Українці зазначили, що читають переважно з метою відпочити і розслабитися. Таких 57%. Також переключитися і відволіктися за допомогою книги  – метод для 47% читачів.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Варто зазначити, що опитування проводили анкетуванням у мобільному додатку серед жінок та чоловіків від 18 до 60 років, які живуть в містах з населенням понад 50 тисяч мешканців.протягом останніх трьох місяців 60% читали друковані чи електронні книги або слухали аудіокниги.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.