Документальний фільм про війну на Донбасі включили до шкільної програми Данії

Документальний фільм “Віддаленій гавкіт собак” про хлопчика, який живе в зоні бойових дій на Донбасі потрапив у навчальну програму для шостих-дев’ятих класів шкіл Данії. Про це повідомляє ua-news.liga.net з посиланням на сайт Данського інституту кіно.

Фільм є частиною навчального матеріалу “Війна, конфлікт і товариші”, розробленого Данським інститутом кіно та ЮНІСЕФ.

Український фільм знайомить данських учнів із Конвенцією про права дитини та світовими цілями Організації Об’єднаних Націй, однак, окрім цього, він фокусує увагу школярів на правах дітей через роботу в кіно.

“Європейські діти будуть дивитися цей фільм і розуміти, з чим стикаються десятки тисяч українських дітей на війні Росії проти України. Співпереживати їм і ставати на їхній бік”, – сказав асистент режисера фільму Азад Сафаров.

Стрічка оповідає про життя 10-річного хлопчика Олега, який живе на самій лінії розмежування на Донбасі. Творці фільму протягом року спостерігають за життям дитини і його бабусі, розкриваючи тему впливу військового конфлікту на дітей.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.