Docudays UA оголосив учасників міжнародного конкурсу Docu/Світ

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA оголосив учасників міжнародного конкурсу Docu/Світ. Як інформує detector.media, про це повідомляється на сайті фестивалю.

Україну в конкурсній програмі представлятиме стрічка Аліни Горлової «Цей дощ ніколи не скінчиться». На Docudays UA відбудеться національна прем’єра фільму, який у 2020-му переміг у конкурсі дебютів найбільшого фестивалю документального кіно IDFA у Нідерландах.

«Цьогоріч під час відбору 10 стрічок, які врешті ввійшли до програми, наша команда переглянула 937 фільмів. Усього на різних етапах відбору над програмою працювало 14 людей. Наші дебати були палкими й тривалими, та в результаті ми сформували об’ємну програму із широкою географією, різноманіттям тем та світовими прем’єрами», — розповіла програмна директорка Docudays UA Вікторія Лещенко.

Учасники міжнародного конкурсу Docu/Світ:

  • «Цей дощ ніколи не скінчиться»,реж. Аліна Горлова (Україна, Латвія, Німеччина, Катар)
  • «Одного разу у Венесуелі», реж. Анабель Родріґес Ріош (Венесуела, Сполучене Королівство, Бразилія, Австрія)
  • «Діти», реж. Ада Ушпіз (Ізраїль)
  • «Маленький Том», реж. Андре-Лін Бопарлен (Канада)
  • «Колумбійська родина», реж. Таня Воль Сьоренсен (Данія)
  • «А ночі вже більше не буде», реж. Елеонор Вебер (Франція)
  • «Малий Самді», реж. Палома Сермон-Дай (Бельгія)
  • «Приборкання саду», реж. Саломе Яші (Швейцарія, Німеччина, Грузія)
  • «Любов і мотлох», реж. Джудіт Гелфанд (США)
  • «Самотній танець», реж. Антті Лемпіяйнен (Фінляндія)

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Цей дощ ніколи не скінчиться» раніше був відомий професійній публіці під назвою «Поміж війн». Стрічка демонструє візуально вражаючу подорож 20-річного Андрія Сулеймана та його родини у нескінченному «циклі війна-мир». Андрій Сулейман разом із батьком переїхав до України із Сирії, але знов зіткнувся з військовим конфліктом, будучи волонтером Червоного Хреста. Після смерті батька Андрій вирішує поховати його тіло в Сирії.

Стрічка стала одним із переможців Десятого пітчингу Держкіно. Сума державної фінансової підтримки цього фільму становить 2 млн 251 тис. 484 грн при загальній вартості виробництва 4 млн 73 тис. 167 грн.

Фільм є копродукцією України, Латвії, Німеччини й Катару, був профінансований Державним агентством України з питань кіно, Латвійським кіноцентром, фондами IDFA Bertha Fund та Doha Film Institute. Режисерка – Аліна Горлова, сценарісти – Аліна Горлова, Максим Наконечний, оператор – В’ячеслав Цвєтков, продюсер – Максим Наконечний (TABOR, Україна), ко-продюсери – Ilona Bičevska (Avantis promo, Латвія), Patrick Hamm (Bulldog agenda, Німеччина).

Усі фільми з програми Docu/Сві можна буде переглянути в кінотеатрі «Жовтень» та онлайн-кінотеатрі DocuSpace.

Раніше 18-й Docudays UA оголосив учасників національного конкурсу. Фестиваль відбуватиметься в Києві з 26 березня до 4 квітня 2021 року включно.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.