Добровольці створили інформаційне агентство “Захисник України” для боротьби з російськими фейками

Бійці добровольчого формування створили власний ЗМІ, щоб протидіяти тотальній брехні, яку поширює росія в українському інформаційному просторі.

“Зараз, в еру розквіту соціальних мереж нікого не здивуєш — інформації поширюється стільки, що споживачам важко її фільтрувати. Більше того, саме через такі “випадкові ресурси” країна-агресор і поширює найбільше фейків: дешево, швидко і влучно — про це ж в якомусь Telegram-каналі написали!

Саме тому все більше авторитету серед свідомих українців завойовують виключно ті ресурси, які мають офіційну ліцензію державних органів влади.

Адже, по-перше, це відкриває більше можливостей для доступу до інформації, а по-друге, убезпечує від публікації недостовірних новин — за порушення принципів роботи журналістів очікує серйозна відповідальність, ліцензію можуть відібрати, і навіть — запровадити санкції проти керівництва. А тому можна бути певними, якщо на офіційному ресурсі опублікували якусь інформацію, вона 100% відповідає дійсності”, — вважають автори проєкту.

Для боротьби з російською дезінформацією на базі пресслужби добровольчого формування розпочало роботу інформаційне агентство “Захисник України“, наголошують представники новоствореного ЗМІ.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Діяльність агентства починалася із соціальних мереж, де бійці добровольчого формування публікували відеосюжети про участь у бойових діях в Київській області, наслідки російської агресії для мирних українських міст.

Після деокупації Київської області діяльність ДФТГ “Захисник” була припинена, та під керівництвом Сергія Сотніченка переформатована у ДФТГ “Захисник України” при 112 бригаді ТРО ЗСУ, а пресслужба була організована в ліцензоване ЗМІ.

Зараз інформаційне агентство має власне інтернет-видання та продакшн-студію. Так, “Захисник України” вже спродюсував та випустив велику серію навчальних сюжетів на тему тактичних навчань, а також — кілька короткометражних фільмів про наслідки війни у Київській, Харківській, Миколаївській та Херсонській областях.

“Боротися з ворогом потрібно не лише на полі бою. Активне поширення правди про злочини, які чинить терористична держава у 21 столітті також наближає перемогу”, — зазначили представники нового ЗМІ.

Михайло Хомченко

depo.ua