До Вінницького краєзнавчого музею повернеться відреставрований «стіл Петлюри»

У столиці повідомили про завершення реставрації раритетного столу. Саме за ним у Вінниці, коли місто було столицею УНР, працював Симон Петлюра. На реставрацію він був відправлений наприкінці 2019, його мали повернути до кінця 2020 року. Про це інформує naparise.com.

Вінницький обласний краєзнавчий музей повідомляє, що раритетний стіл привезуть наступного місяця. Про результати реставрації столу розповіли під час засідання реставраційної ради Національного науково-дослідного реставраційного центру України.

Реставрація унікального експонату коштувала бюджету області близько 40 тисяч гривень. Реставраційними роботами займався завідувач науково-дослідного відділу реставрації меблів Олександр Закусило.

«Результат перевершив всі наші очікування: стіл набув первісного оригінального вигляду, його доповнено втраченими деталями. Наш легендарний реставрований «Стіл Петлюри» уже в лютому займе своє чільне місце у 12 експозиційній залі», – повідомляють на сторінці музею у Фейсбук.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.