До відома прихильників теорії «Какая разніца?»: 5 років в’язниці за прогулянки в шапці з радянською кокардою

У Львові порушили кримінальну справу проти 19-річного киянина, який розгулював у шапці з радянською кокардою. Про це повідомили в обласному управлінні Національної поліції.

 “Сьогодні, 28 грудня, близько 16:30, до поліції надійшло повідомлення про те, що в одному з кафе на вулиці Валовій у Львові перебуває чоловік, на шапці якого присутня комуністична символіка. На місці працювала слідчо-оперативна група Галицького відділу поліції. Правоохоронці встановили особу зловмисника – 19-річного жителя Києва”, – йдеться у повідомленні.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка вилучила у 19-річного жителя Києва шапку з кокардою, на якій зображено серп і молот у червоній зірці.

За використання комуністичної символіки на одязі туристу з Києва загрожує до п’яти років позбавлення волі (за ч.1 ст.436−1 Кримінального кодексу України).


Нагадуємо, що в Україні з 2015 року діє Закон “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Згідно з цим документом, в Україні заборонено виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.