«До сліз!»: мережу вразив сільський пам’ятник кіборгам (відео)

Нещодавно у мережі з’явилось відео і фото сільського пам’ятника захисникам Донецького аеропорту. Робота вразила глядачів своїм креативом, високою художньою майстерністю і високою технологією виконання. Найдивніше, що виконав цей витвір мистецтва місцевий коваль.

Пам’ятник розташований у селі Доброслав, що на Одещині. Відповідне відео з’явилося на сторінці користувачів у соцмережах. У селищі мешкає близько семи тисяч жителів, з них – шість Героїв, які захищали Донецький аеропорт.

Унікальний пам’ятник зняла журналістка і телеведуча Лариса Губіна та оприлюднила відео у Faceboоk . Про це повідомляє ukrrain.com.

«Селище Доброслав Лиманського району. Майже сім тисяч мешканцыв і шестеро героїв, які воювали за Аеропорт. І ось пам’ятник воїнам, які поступово зникають. Це розрив душі», – написала Губіна.

Як зазначається під відео, автором пам’ятника воїнам, є Освальдо Іскієрго Фрага – місцевий коваль-кубинець.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Металеві фігури воїнів немов розчиняються у повітрі.

Виконані з любов’ю майстром постаті захисників батьківщини, наче щезають в різних ракурсах, а потім раптово з’являються знову. В цьому ефекті для глядача є певна метфора того, що їх душі десь незримо поруч з нами. З іншого боку, оптичний ефект нагадує розповсюджену легенду про фантастичних кібогів, яких не можна перемогти бо вони щезають наче духи, а потім з’являються знову аби боронити рубежі України.

Зазначимо, що Доброслав славиться своїми зонами відпочинку та має чималу кількість рекордів України.

У Доброславі відреставрували парк Слави, у якому відкрили нові локації, відкрили меморіал Захисникам України з вежею ДАП, нові стадіони, сквер Української пісні. В селі багато красивих і доглянутих культурних осередків. Також село славится своїми культурними заходами, конкурсами мистецтв і краси, традиціями. В цьому році 6 липня Доброслав відзначив 217-ту річницю від дня свого заснування.