До річниці боїв за Слов’янськ вийде фільм «АС: Історія одного екіпажу»

До річниці боїв за Слов’янськ вийде документальний фільм «АС: Історія одного екіпажу». Про це повідомляє mil.in.ua.

Уперше унікальна відеохроніка боїв за Слов’янськ та спогади водія бронетранспортера БТР-80 «АС» старшого прапорщика Юрія Шайди буде показана великій кількості глядачів.

12 квітня 2014 року російськими загонами та місцевими колаборантами були захоплені українські міста Слов’янськ, Краматорськ і Дружківка.

13 квітня 2014 року у відповідь на вторгнення диверсійних загонів в.о. президента України Олександр Турчинов оголосив про початок Антитерористичної операції.

На початкових етапах сили українського угрупування мали приблизно 650 воїнів із підрозділів Нацгвардії «Омега», «Вега», «Ягуар», 1-го резервного батальйону оперативного призначення, понад 100 бійців СБУ «Альфа», роту десантників 80-ї ОАеМБр.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

В кінці квітня на посилення угрупування було відправлено два екіпажі БТР-80 22-ї окремої бригади з охорони дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав.

Прем’єра документального фільму відбудеться на YouTube каналі Military video OF UKRAINE, а вже зараз тут доступний трейлер:

Автори каналу нагадують, що він існує завдяки відео безпосередніх учасників бойових дій. Якщо Ви маєте архівне відео та бажаєте аби про нього дізнались – надсилайте на Pes.r.79@gmail.com, або іншим, зручним для Вас способом.

І ваше відео гарантовано (повністю або частково) буде опубліковано на каналі. Збережемо історію та покажемо правду російсько-української війни разом!

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.