До київських бібліотек передадуть 9 найменувань книжок, виданих коштом міського бюджету

Департамент суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації назвав 9 книжок, які минулоріч надрукували коштом міського бюджету і які передадуть до київських бібліотек. Про це повідомляє chytomo.com з посиланням на  прес-службу КМДА.

Книжки надрукували загальним накладом 2700 примірників. Цьогоріч їх передадуть до фондів 136 бібліотек Києва. Видання вийшли у межах цільової програми розвитку інформаційно-комунікативної сфери міста Києва на 2019-2021 роки.

У КМДА зазначають, що з метою підтримки некомерційних літературних проєктів художнього, історичного, культурного та патріотичного характеру, до співпраці було залучено 10 організацій: Інститут літератури ім. Шевченка, Національний музей Тараса Шевченка, Національний музей історії України у другій світовій війні, Національний музей українського декоративного мистецтва та інші.

Видання, які надійдуть до бібліотек Києва:

«Як тебе не любити… Коротка проза про сучасний Київ та киян 2019» (300 примірників);

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Григорій Косинка. Повна збірка творів. Документи. Спогади.» (упорядник Гальченко Сергій) (300 примірників);

Терес Наталія, Іваницька Лілія «Тоталітарна топоніміка радянських вулиць Києва в особах. Документи і матеріали» (300 примірників);

«Київські вітражі» Антологія сучасної поезії (упорядники Шевченко Станіслав та Дробот Василь) (300 примірників);

Скомаровський Вадим. «Від Мангишлаку до Пріорки» (300 примірників);

Димань Тетяна, Качан Анатолій «Рідні береги» (нотне видання) (300 примірників);

Національний музей історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс. «З музейного досьє: Олександр Стебель, Григорій Малинко, Іван Даценко» (300 примірників);

«Київ у світлинах забутих фоторепортерів. Пам’яті Андрія Левченка» (упорядник Кухарський Володимир) (300 примірників);

Національний музей українського народного декоративного мистецтва «Авангард і модерн в українському народному мистецтві 1910-1930 років» (300 примірників).

Як відомо, у 2018-му році у межах цільової програми розвитку інформаційно-комунікативної сфери міста Києва видали 20 назв книжок, а у 2017-му – 13. Найбільша кількість книжок за цією програмою побачила світ у 2016 році – тоді список налічував 37 назв.

Раніше повідомлялося, що цьогорічні держзакупівлі книжок фокусуватимуться на поповненні фондів тих бібліотек, які матимуть план подальшого використання отриманих книжок.

Минулого року експертна рада обрала 557 найменувань книжок від 79 українських видавництв. Всього для читалень закуплять 677 460 примірників на суму 87 млн гривень.