До дня народження Квітки Цісик у Львові відбудуться концерти при свічках

У Львівській філармонії до дня народження Квітки Цісик відбудеться два концерти при свічках за участю українських артистів.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської національної філармонії ім. Мирослава Скорика.

«Квітка Цісик, ім’я якої стало символом української музичної культури, принесла світу пісні, які завоювали серця мільйонів. Її творчість об’єднала красу української мови з неперевершеними мелодіями, що стали незабутніми для багатьох. У Львівській національній філармонії 7 квітня відбудеться особливий музичний вечір — концерт при свічках до дня народження видатної української співачки Квітки Цісик», — йдеться у повідомленні філармонії.

На концертах прозвучать найвідоміші композиції з репертуару співачки, такі як «Черемшина», «Де ти тепер», «Коханий», «Я піду в далекі гори» та інші у виконанні українських артистів: Оксани Караїм, Ірини Долі, Петра Радейка та Ольги Верхоляк. Вони виступатимуть у супроводі відомих віртуозів інструментальної музики – ансамблю «Високий замок».

У Львівській філармонії 7 квітня заплановано два концерти при свічках – о 15:00 та о 18:30.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Квітка Цісик — американська співачка українського походження, популярна виконавиця рекламних джинґлів у США, оперна та блюзова співачка, виконавиця українських народних і популярних пісень. Пісня You Light Up My Life, яку вона виконала для однойменного фільму, отримала 1978 року «Оскар» і «Золотий глобус» у категорії «Найкраща пісня до фільму», а також номінувалася на нагороду «Греммі» у категорії «Пісня року». Українка Квітка Цісик народилася і все життя прожила у США. Її батько був львівським скрипалем, бабуся, дідусь, мама жили у Львові до 1944 року. Втікаючи від окупації та радянської влади, у 1949 році опинилися у США. Сьогодні, 4 квітня, Квітці Цісик виповнилося б 71 рік, але вона через онкологію прожила лише 44.

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2021 року американська співачка українського походження Квітка Цісик посмертно стала лавреаткою Міжнародної літературно-мистецької премії імені Миколи Лисенка «Рапсодія» – за видатний внесок в українське та світове мистецтво.

ukrinform.ua