До 30-річчя Незалежності в Україні вийшла книжка про «видатного діяча» Щербицького

У видавництві АДЕФ-Украина надрукована книжка «Володимир Щербицький. Життя, присвячене Україні». Про це повідомляє adef.com.ua. Автори цього видання — Ігор Шпак, Анатолій Беляєв, Алла Істоміна, Юрій Латиш, Григорій Максименко, Валерій Цибух.

Як сказано в описі, надрукованому на сайті видавництва, «це науково-документальне видання присвячується 100-річчю від дня народження Володимира Васильовича Щербицького — видатного політичного і державного діяча, який понад чверть століття займав найвищі посади в Українській Радянській Соціалістичній Республіці (1961-1963 і 1965-1972 рр. — Голова Ради міністрів УРСР; 1972-1989 рр. — Перший секретар Центрального Комітету Комуністичної партії України, член Президії Верховної Ради УРСР), одночасно входячи до складу керівних органів СРСР. Роки життя В.В.Щербицького (1918-1990) практично збігаються з часом існування України як радянської держави. З урахуванням цих обставин його біографія викладається в контексті суспільно-політичних і соціально-економічних процесів, що відбувалися в ХХ столітті в Україні та світі. Видання створене з використанням численних архівних документів, наукових і мемуарних видань».

Парадокси 30-річної Незалежності: з Щербицьким, який вірнопіддано і запопадливо служив Москві і радянському комуністичному режиму, пов’язані сумні події боротьби проти дисидентського руху, понівечені долі Стуса, Світличного, Сверстюка, Алли Горської та багатьох інших патріотів, не лише закатованих і запроторених у табори та “психушки”, але й приречених на багаторічне мовчання.

До речі, ціна, за якою видавництво продає книжку про «видатного діяча» Щербицького, — 1 800 гривень.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.