До 150-річчя Василя Стефаника: “Камінний хрест” випустили у вигляді аудіокниги (слухати онлайн)

Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ» 14 травня, до 150-річчя від дня народження українського письменника Василя Стефаника, випустило аудіокнигу епічно- психологічної новели «Камінний хрест».

«У новелі порушується проблема еміграції селян за океан, змушених покинути рідні краї через масове зубожіння. Автор передав переживання головного героя Івана Дідуха, який все життя плідно трудився на своєму клаптику землі. Селянин вирішує поставити на горбі камінний хрест, неначе заживо поховати себе, що дає читачу зрозуміти – він хоче назавжди залишитися в рідному домі та нагадувати нащадкам про себе», – йдеться в повідомленні.

Камінний Хрест. Стефаник: читати повністю у Бібліотеці УЛГ

Камінний хрест: сюжет твору

У новелі порушується проблема еміграції селян за океан, змушених покинути рідні краї через масове зубожіння. Автор передав переживання головного героя Івана Дідуха, який все життя плідно трудився на своєму клаптику землі. Селянин вирішує поставити на горбі камінний хрест, неначе заживо поховати себе, що дає читачу зрозуміти – він хоче назавжди залишитися в рідному домі та нагадувати нащадкам про себе.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал