Діючі військові згуртувались у власну волонтерську ініціативу «Піхота.ЮА»

У буремні часи невимовного болю та небаченої світом звитяги, які переживає нині наша країна, захист українських дітей ‒ найважливіша точка перетину оборонних зусиль різних установ. Окрім безпосередньо військового захисту, до цього долучені соціальні, освітні, волонтерські організації. Та абсолютно фантастичною є ініціатива воїнів, котрі боронять Україну, брати під свій прихисток дитячі навчальні заклади та установи культури.

Саме таку мету ‒ опіку над юнню, майбутнім країни ‒ поставили перед собою діючі військові, згуртувавшись у власну волонтерську ініціативу «Піхота.ЮА». Це якнайкраще переплітається із важливою внутрішньою задачею спільноти ‒ соціалізація військових в соціумі через патронат над дітьми. Координатор та військовий Сергій Горбаньов розповідає про декілька вже втілених соціальних акцій, як от «Ті, що воскресли в правді», «Кров нації» та «Дякую», спрямованих на підтримку родин військових, натомість медичні проєкти для дітей і дорослих дали поштовх до створення унікального проєкту, в якому військові допомагають дітям, зокрема дітьми з інвалідністю та сиротами. Робота з дітьми вразливих категорій спонукала Сергія та його однодумців до розвитку власних проєктних напрямків (чого лишень вартий пересувний планетарій спіціально для маломобільних дітей!) та тісній взаємодії з навчальними центрами, студіями розвитку дітей, бібліотеками, видавництвами тощо, співпрацею беручі їх «під опіку» спільноти «Піхоти.ЮА».

Темою просвітницьких акцій, знаковою для мене, організаторки Всеукраїнської ініціативи «Додай читання», стала книжкова: читання й книжки, вважає Сергій з побратимами, є невід’ємною сходинкою у подальшому розвитку нашого суспільства. Їхній проєкт «Діти ‒ це майбутнє НАЦІЇ», який спрямований на оновлення шкільних бібліотек гарними українськими книжками ‒ важливий, недарма долучаються видавці та мережеві книгарні. Святкова складова проєкту триватиме в грудні до Різдва, тож до презентаційного стенду з авторськими книгами передбачено привітальні сюрпризи-подарунки: разом з українськими книжками малюкам даруватиметься квиток бажання ‒ відвідини цирку, театру ляльок, інших цікавих подій для дітей.

«Ми завжди поруч. Заради дітей. Та ми б не впоралися без вас, українці!» ‒ кажуть «піхотинці», воїни-захисники, справжні доброчинці та меценати.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Долучайтесь і ви до гарних справ!

Євгенія Пірог,
письменниця, організаторка Всеукраїнської ініціативи «Додай читання»