Deutsche Welle відновлює мовлення російською мовою у рф та Білорусі

Німецька медіакомпанія Deutsche Welle відновлює радіомовлення російською мовою. Щовечора програма DW транслюватиметься з Вільнюса, йдеться на сайті компанії.

Слухати ефір на середніх хвилях можна у Росії та Білорусі. З 21.00 до 21.30 за московським часом на частоті 1386 кГц виходитимуть програми DW російською мовою. У липні транслюватимуть радіоверсії телеппрограм «DW Новини» та «В саму точку».

Радіомовлення DW на середніх хвилях – спільний проект із «Радіо Свобода». Програми РС виходитимуть в ефір на цих же частотах до півночі за київським часом.

Технічним партнером, який здійснює запуск радіосигналу з Вільнюса, є міжнародна мовна компанія Radio Baltic Waves International.

Нагадаємо, на початку квітня Deutsche Welle оголосила, що закрила офіс у Москві на вимогу російського уряду завершити роботу протягом доби. Анульовано супутникове та інше мовлення DW. Співробітників бюро позбавили акредитації, і відсьогодні вони не мають права виконувати журналістську роботу у РФ.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Генеральний директор Deutsche Welle Петер Лімбурґ тоді заявив, що його ЗМІ продовжить висвітлювати події в Росії, незважаючи на закриття місцевого бюро на вимогу уряду РФ.

Починаючи з 2005 року DW мала чинні ліцензії на мовлення своїх телеканалів англійською та німецькою мовами  DW English та DW Deutsch. Згідно з російською вимогою, телеканал DW німецькою мовою транслював програмне вікно російською мовою.

Після обмеження мовлення у РФ DW зберегла свій російськомовний канал у відеохостингу YouTube.

Мовник є суспільно-правовим ЗМІ. Фінансується DW із державного бюджету ФРН, проте незалежність редакційної політики забезпечується законом та наглядовою радою.

prportal.com.ua