Держмистецтв почало приймати заявки на літературні премії імені Гончара та Гоголя

Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти почало приймати заявки на здобуття літературних премій імені Олеся Гончара та імені Миколи Гоголя 2022 року, про що повідомила пресслужба.

Премію імені Олеся Гончара присуджують щорічно на конкурсних засадах до дня народження письменника — 03 квітня. Грошова винагорода — 20 тис грн. Премію вручають «за кращі літературні твори, які утверджують ідеали гуманізму, духовні цінності українського народу, ідеї незалежності України».

Подаватися можуть нові оригінальні твори авторів або колективу авторів, опубліковані у завершеному вигляді протягом останніх п’яти років, але не пізніше ніж за півроку до їх висунення на здобуття премії. Детальніше про умови та необхідні документи — тут.

Премія імені Гоголя присуджується щорічно до дня народження митця — 1 квітня — «за найкращі літературно-мистецькі твори, що наслідують традиції творчості М.В. Гоголя, збагачені концептами історичної романістики, містицизму та сатири, та утверджують національну самоідентифікацію». Грошова винагорода до премії — 20 тис грн.

На здобуття премії висуваються нові оригінальні твори авторів або колективу авторів, опубліковані у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше ніж за місяць до їх висування премію Гоголя. Детальніше про умови та необхідні документи — тут.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Кінцевий термін подання заявок на обидві премії — 1 лютого 2022 року.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.