Держмистецтв оголосило конкурс на здобуття премії імені Григорія Кочура 2024 року

Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти оголосило конкурс на здобуття премії імені Григорія Кочура 2024 року.

Премія імені Григорія Кочура присуджується щороку за кращі переклади українською мовою визначних творів світової поезії та вагомі перекладознавчі праці в царині українського художнього перекладу.

Грошова винагорода до премії виплачується у розмірі 20,0 тисяч гривень.

На здобуття премії висуваються нові оригінальні твори авторів або колективу авторів, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх п’яти років, але не пізніше ніж за півроку до їх висування на здобуття премії і не висуваються твори, які вже були відзначені іншими преміями або державними нагородами.

Пропозиції на здобуття премії подаються до Держмистецтв творчими спілками, асоціаціями, науковими, національно-культурними, національно-просвітницькими товариствами, літературними об’єднаннями, редакціями періодичних видань, видавництвами, громадськими об’єднаннями, що здійснюють діяльність у сфері культури, вченими радами закладів вищої освіти та наукових установ.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Документи на здобуття премії потрібно подати з 01 лютого до 01 червня 2024 року. З переліком документів та вимогами до участі у конкурсі можна ознайомитись за посиланням.

Інформацію щодо кандидатів необхідно подавати в паперовому вигляді за адресою: 01001, м. Київ, вул. Бориса Грінченка, 1 та в електронному вигляді:  a.komendant@arts.org.ua

Детальніша інформація за телефоном: 044-202-13-90

Нагадаємо, Григорій Кочур — відомий український перекладач, поет, літературознавець, громадський діяч та шістдесятник. Він понад 30 років жив і працював в Ірпені.

У 2023 році в Ірпені відбувся IV міжнародний фестиваль письменників-перекладачів «Кочур-фест». Він був приурочений до 115-річчя від дня народження видатного перекладача.