Держкомтелерадіо здійснює моніторинг інтернет-магазинів для недопущення забороненої видавничої продукції

Державний комітет телебачення і радіомовлення України здійснює моніторинг інтернет-магазинів для недопущення на український книжковий ринок забороненої видавничої продукції.

“З метою недопущення на український книжковий ринок з території держави-агресора видань, що становлять загрозу національній безпеці, а також контрабандної продукції Держкомтелерадіо систематично здійснює моніторинг сфери книгорозповсюдження, зокрема й інтернет-магазинів”, – як повідомляє ua.interfax.com.ua, про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Зазначається, що за результатами моніторингу виявлено, що деякі інтернет-магазини, порушуючи закон “Про електронну комерцію”, не надають споживачам інформацію про повне найменування юридичної особи, про місцезнаходження юридичної особи, адресу інтернет-магазину тощо.

Також зафіксовано порушення деякими суб’єктами господарювання законів “Про видавничу справу”, “Про інформацію”, “Про санкції” та “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”.

Зокрема, виявлено розповсюдження книг, внесених до переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У низці магазинів розповсюджуються книжки, автори яких внесені до переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці України.

Крім того, виявлено торгівлю книжками, інформація про які відсутня в Реєстрі видавничої продукції держави-агресора, дозволеної до ввезення та розповсюдження на території України. Зафіксовано випадки розповсюдження продукції російських видавництв, стосовно яких, відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 березня 2019 року, застосовано економічні санкції.

“За результатами моніторингу суб’єктам господарювання, які здійснюють розповсюдження книжок через інтернет-магазини, направлено листи з переліком порушень і вимогою у відповідний термін вжити заходів щодо припинення протиправної діяльності та письмово поінформувати про це Держкомтелерадіо”, – йдеться в повідомленні.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.