Держкомтелерадіо застосував санкції до підприємців за продаж заборонених книг

 
Державний комітет телебачення і радіомовлення оштрафував ще двох підприємців, які продавали книжки з Російської Федерації без дозвільних документів.
Про це повідомляє Читомо.
Повідомляється, що санкції застосовано до суб’єктів господарювання: ФОП Чернишова Ю.І (м. Харків) та ФОП Медведєва А.В. (м. Київ).
Книжки, які розповсюджувалися без дозвільних документів, вилучено з обігу, а на підприємців накладено штрафи у розмірі 37 тис. 230 грн. У разі повторного порушення чинного законодавства, сума штрафу складатиме вже 186 тис. 150 грн.
Також зазначається, що станом на 31 серпня Державний комітет телебачення і радіомовлення склав 16 протоколів про накладення адміністративно-господарських штрафів загальною сумою 595680 грн.
У Держкомтелерадіо нагадали, що 1 січня 2017 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту», згідно з яким видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію України та розповсюджена на її території за умови наявності відповідного дозволу, крім видавничої продукції, що ввозиться громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі загальною кількістю не більше 10 примірників.
Видавнича продукція, ввезена в Україну після 1 січня 2017 року в Україну без відповідного дозволу, вилучається з торговельної мережі. На суб’єктів господарювання, що порушують закон, накладається адміністративно-господарський штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат за кожен випадок такого розповсюдження, вчиненого вперше, та у розмірі 50 мінімальних заробітних плат за кожен наступний випадок такого розповсюдження.
 
 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал