Держкомтелерадіо надав 197 відмов у видачі дозволів на ввезення видавничої продукції

 

Починаючи з травня, станом на 5 грудня Держкомтелерадіо надав суб’єктам господарювання 7622 дозволи на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, на митну територію України.
Про це повідомляє Детектор медіа.
Тираж видань, на які видано дозволи, становить 60 106 384 екземплярів.
Крім того, Держкомтелерадіо надав 197 відмов у видачі дозволів. 177 відмов були надані на підставі подання суб’єктом господарювання не в повному обсязі пакета документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих  документах недостовірних відомостей. 20 відмов надані на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо у зв’язку з невідповідністю видань критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України.
Так, Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Форс Україна» у видачі дозволу на ввезення в Україну з території країни-агресора Росії книги Євгена Сатановського «Записные книжки дурака» (ТОВ Видавництво «Е»,  Москва), який позиціонує себе як підприємець, журналіст і письменник.
Наказ про відмову видано на підставі рішення  експертної ради Держкомтелерадіо  з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.
Члени експертної ради визнали невідповідність змісту видання критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України. Це, зокрема, наявність у книзі пропаганди імперських геополітичних доктрин держави-агресора,  виправдання і визнання правомірним окупації території України тощо.
До переліку продукції, забороненої до ввезення, потрапили також видання «История Российского государства. От истоков до монгольского нашествия. Часть Европы» та «История Российского государства. Ордынский период. Часть Азии» авторства Бориса Акуніна видавництва «АСТ» (Москва).
Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал