Держкіно України почало опитування щодо визначення кращих вітчизняних фільмів

На сайті Державного агентства України з питань кіно стартувало голосування за кращі українські фільми, зняті після здобуття нашою країною незалежності. Про це повідомляє lenta.ua. Ті стрічки, які виберуть глядачі, будуть показані в серпні до її 30-ї річниці. Опитування триватиме до кінця липня.

Проголосувати за свій вибір в трьох запропонованих списках (художні фільми для широкої аудиторії, авторські фільми, документальні стрічки) можна тут . Крім того, як написано в преамбулі, можна, крім вибору із запропонованого списку, трьох кращих, на думку тих, хто візьме участь в заході, фільмів, запропонувати свій варіант.

На даний момент надійшло в цілому по трьом списками вже 5567 пропозицій. Поки в першому списку за результатами голосування лідирують «Кіборги» і «Мої думки тихі», у другому – «Атлантида», в третьому – «Земля блакитна, ніби апельсин».

Фото: кадр з фільму «Атлантида» Twitter

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.