Держкіно у 2021 році не заборонило жодного російського фільму, демонстрацію трьох – дозволило

Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) у 2021 році не заборонило трансляцію жодного російського фільму, а до демонстрування допущено три. Про це повідомляє interfax.com.ua.

“Відповідно до вимог законодавства України Експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно у 2021 році переглянула три фільми виробництва Російської Федерації, а саме: “Магічні пригоди вогника” (2020 р.), “Таємниця Карлоса Кастанеди” (2018 р.), “Ганзель, Гретель і агенція магії” (2021 р.)”, – йдеться у відповіді Держкіно на запит агентства “Інтерфакс-Україна”.

Зазначається, що на підставі висновків членів Експертної комісії всі фільми були допущені для кінотеатрального та публічно-комерційного показів на території України. На всі три фільми також видано державні посвідчення на право розповсюдження та демонстрування фільмів.

У зв’язку з чим зазначається, що протягом 2021 року у Держкіно не було виявлено порушень норм закону “Про кінематографію”.

Як повідомлялося, Держкіно заборонило у 2018 році три російські серіали та надало дозвіл на прокат трьох російських фільмів, у 2019 році – заборонило п’ять фільмів, з яких два російські, а в одному знімався Володимир Зеленський, якого було обрано президентом України, у 2020 році – не заборонило жодного російського фільму, а до демонстрування допущено один.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.