Держкіно представило в інтернеті стрічку «Кобзар. Історія однієї книги»

У річницю народження Тараса Шевченка, 9 березня, науково-популярну стрічку Тараса Ткаченка та Сергія Сотниченка «Кобзар. Історія однієї книги» представило онлайн Державне агентство з питань кіно.

Як передає ukrinform.ua, про це повідомляє пресслужба агентства.

«Стрічка є документальним дослідженням історії прижиттєвих видань найвідомішої книги Т.Г. Шевченка «Кобзар». Це фільм-біографія, персонажем якої є книга, що має цілком людську долю. Через три видання «Кобзаря» показано шлях Тараса Шевченка: його викуп з кріпацтва, становлення як художника, арешт за участь у Кирило-Мефодіївському братстві та не здійснену мрію про другого «Кобзаря», видати який не встигли. Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно в 2014 році. Зйомки фільму відбувались у Києві, Черкасах, Млієві, Каневі, Львові та Санкт-Петербурзі», – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, прем’єра стрічки відбулася 9 березня 2014 року – у день 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Науковці назвали фільм «Кобзар» найближчим до історичної правди.

Режисери фільму – Тарас Ткаченко та Сергій Сотниченко, автор проєкту – Юрій Макаров, автор сценарію – Тарас Ткаченко, продюсери – Лариса Гутаревич та Ольга Гібелінда, ведучий – Андрій Куликов. Кінопроєкт фільму «Кобзар» став переможцем конкурсного відбору неігрових фільмів, присвячених життю і творчості Тараса Григоровича Шевченка, який проводився Держкіно України у вересні 2013 року. Загальний бюджет фільму – 1 млн 199 тис. 977 грн. (100% державної фінансової підтримки).

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.