Державну телекомпанію Білорусі виключили з Європейської мовної спілки

Виконком Європейської мовної спілки 30 червня ухвалив призупинити членство Белтелерадіокомпанії (БТРК) в цій організації.

Як передає ukrinform.ua, про це повідомляє TUT.by з посиланням на пресслужбу Європейської мовної спілки.

Таким чином, з 1 липня БТРК більше не зможе отримати доступ до сервісів Європейської мовної спілки, що передбачають, зокрема, обмін новинним і музичним контентом, правами на показ спортивних заходів.

«В останні тижні ми були особливо стурбовані тим, що в ефір виходили інтерв’ю, зроблені, очевидно, під тиском. Ми також спостерігали за іншими передачами БТРК, які викликали серйозні побоювання», – зазначили в Європейській мовній спілці.

Читайте також: Білорусь виходить зі Східного партнерства та відкликає посла в ЄС

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Європейська мовна спілка – найбільший у світі альянс національних організацій мовлення, що об’єднує 115 членів у 56 країнах і 31 партнера в Азії, Африці, Австралії та Америці.

Як повідомляв Укрінформ, 23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, здійснив вимушену посадку в Мінську.

Після приземлення були затримані опозиційний журналіст Роман Протасевич і його подруга, громадянка РФ, студентка вільнюського Європейського гуманітарного університету Софія Сапега.

Читайте також: Рада ЄС закликала Білорусь провести нові вибори та звільнити політв’язнів

Згодом спецслужби Білорусі оприлюднили відео із «зізнанням» Протасевича, при цьому на його обличчі й руках були помітні сліди катувань.

21 червня ЄС і США оголосили про запровадження санкцій проти ключових секторів економіки Білорусі, а також десятків чиновників, асоційованих із режимом Лукашенка.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.