Державна архівна служба отримала цифрові копії документів з Туреччини починаючи з XV століття

Отримані копії документів охоплюють період історії українсько-турецьких відносин, починаючи з XV століття і до 1990-х років та налічують 6767 копій.

Державна архівна служба України за сприяння Міністерства закордонних справ України та Посольства України в Турецькій Республіці отримала від турецької сторони цифрові копії документів з української тематики, виявлених та виготовлених відповідно до положень Протоколу про співробітництво між Державною архівною службою України та Дирекцією державних архівів при Президенті Турецької Республіки. Про це повідомляє istpravda.com.ua.

Отримані копії документів охоплюють період історії українсько-турецьких відносин, починаючи з 15 століття і до 1990-х років та налічують 6767 копій.

Цифрові копії передано до Центрального державного електронного архіву України для їх оприлюднення на офіційному вебпорталі Державної архівної служби України та вебсайті ЦДЕА України.

Отримані документи складено турецькою та іншими мовами, Державна архівна служба України залучить до перекладу їх заголовків та вивчення їх змісту науковців, які досліджують історію України в турецьких архівах.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.