Дерусифікація музичної академії: студенти проти Чайковського у назві

В Українській асоціації студентів (УАС) закликали адміністрацію Національної музичної академії України взяти до уваги думку студентів та прибрати з назви закладу ім’я російського композитора Петра Чайковського.

В організації наголосили, що до них неодноразово зверталися студенти музичної Нацакадемії через ігнорування їхньої позиції щодо перейменування закладу на честь  українського композитора, диригента і педагога Бориса Лятошинського.

В Асоціації закликали адміністрацію Академії “не шукати хароших русскіх” після звірств РФ в Україні та взяти до уваги думку студентів, адже на їхню думку, інакше можуть бути негативні наслідки.

Асоціація цілком і повністю підтримує таке волевиявлення студентів та закликає адміністрацію закладу взяти до уваги думку студентів, поки це не переросло в щось більше”, – йдеться у повідомленні на сторінці у Facebook.

Крім того, в організації пояснили, чому саме з назви українського закладу має зникнути ім’я російського композитора Петра Чайковського:

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

  • ніколи не ідентифікував себе як українця;
  • народився у Воткінську, Вяткінської губернії і має лише частково українське походження на ряду з російським та французьким;
  • за словами самого композитора, “виріс у глушині, з дитинства перейнявся невимовною красою характеристичних рис російської народної музики”;
  • малоросійська симфонія присвячена Україні. За основу взято українську народну пісню Журавель. “Це прямий доказ того, що він не вважав українців за націю“, – додали в УАС.

bigkyiv.com.ua