Данілов порівняв закриті канали Медведчука з фашистськими

Закриті три телеканали Віктора Медведчука секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов порівняв з фашистськими. У дописі на сторінці у Facebook Данілов апелював до кількох міжнародних журналістських організацій, які заступилися за “112.Україна”, “NewsOne” та “ZiK”, передає “Ракурс”.

Секретар РНБО відповів їм так: “Чи можлива була би робота у Великій Британії і США під час Другої світової війни філій фашистських газет і радіостанцій? Їх закриття також було би розцінено, як напад на свободу слова?”.

Данілов вважає, що Україна перебуває в ситуації відкритої військової агресії, коли вперше з 1945 року на європейському континенті одна країна зробила спробу анексувати частину територію іншої держави.

“На нашу країну напали, і ми будемо діяти так, як потрібно, щоб зберегти державу і незалежність”, — відповів секретар РНБО на стурбованість, яку International и European Federation of Journalists висловили у своїй заяві.

Данілов попросив ці журналістські інституції не робити поверхневі оцінки і стандартні заяви, а вивчити деталі, розібратися у суті, а не за формою.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Оскільки в заяві IFJ и EFJ йдеться про виняткові причини для закриття ЗМІ, то в РНБО нагадують, що “Україна вже сім років живе в таких надзвичайних умовах, назва яким — війна”, а знаряддям гібридної зброї РФ є телевізійні ресурси, “фінансування яких фактично здійснює країна-агресор через афілійованих з нею політиків”.

Нагадаємо, що президент України увів у дію рішення РНБО від 2 лютого про санкції проти Тараса Козака, соратника Віктора Медведчука, які передбачають й анулювання ліцензій трьох телеканалів.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.