Червонарута50challenge: вінницькі артисти запустили флешмоб до ювілею легендарного хіта

Пісні “Червона рута” – пів століття. Як повідомляє 5.ua,  її ювілей вінницькі артисти вирішили відзначити по-сучасному – запустивши челендж. Приєднатися до відомих виконавців, композиторів, музикантів і танцюристів можуть усі охочі. Вони записують відео виконання відомого хіта та викладають його з хештегом у соцмережі. Триватиме челендж до вересня. Ініціатори сподіваються на рекордну кількість виконавців “Червоної рути” онлайн.

Вінницькі артисти до ювілею легендарного хіта запустили “Червона-рута-челенж”. До нього вже приєдналися артисти не лише з України, а й зі США та Польщі, розповідає ініціатор флешмобу Назарій Давидовський.

“Я вирішив своїх друзів, які живуть за кордоном і в різних містах, долучити дистанційно. Кожен на мікрофон записував свою партію. У нашому варіанті ми намагалися поєднати і джаз, і фанк, і десь трошки року, і трошечки етнічної сторони”, – каже автор #Червонарута50challenge.

У межах челенджу “Червону руту” вже заспівали Павло Зібров, Віктор Павлік та Анжеліка Рудницька. Організатори зізнаються: планували об’єднати у флешмобі не лише українців зі всього світу, а й в умовах карантину підвищити настрій та привернути увагу до української пісні.

“Ми в такому зараз часі обмеження карантину, хочеться творчості, працювати, показувати людям свою творчість. А ось така ідея дала свій позитив”, – каже Йосип Машталяр.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Микола Андрющенко додає: “Мені здається всі повинні приєднатися, хто вміє співати або хто не вміє. Щоб долучилися до цієї справи. Тому що це, в першу чергу, популяризація української культури і музики. Тому приєднуємося та любимо українське!”.

Діана Подолянчук – танцівниця, але теж бере участь у флешмобі. Поки що вона єдина, хто танцює під відому композицію: “Вирішила створити такий мікс, показати що от червона рута, взяла в руку червону шаль і станцювати в українському вбрані на фоні річки, на гарній природі”.

Челенж триватиме до вересня. За цей час ініціатори сподіваються зібрати рекордну кількість виконань “Червоної рути” в інтернеті. З усіх відео хочуть зробити добірку, архівувати та передати у Чернівці – до музею автора пісні Володимира Івасюка.

Для участі у флешмобі треба записати відео оригінального виконання пісні та розмістити його у соцмережах із хештегом #Червонарута50challenge.

Світлана Боднар, Арина Стецунова, Вінниця, “5 канал”