Чернігівський хор імені Бортнянського відмовився від виконання російського репертуару

Чернігівський академічний камерний хор імені Дмитра Бортнянського відмовився виконувати твори російських композиторів. Керівництво хору прийняло рішення відправити їх до архіву “до припинення російської агресії та окупації”. Про це повідомляє suspilne.media з посиланням на художнього керівника та головного диригента хору Івана Богданова.

За його словами, до архіву доправили твори російських композиторів часів Російської імерії та СРСР. Від всього репертуару вони складали приблизно 20%.

Іван Богданов розповів, що вони перестали використовувати ці твори в репертуарі вже багато років, від початку війни, і робили це системно. Однак зараз, коли настав момент “посилення агресії” вони вирішили таким чином висловити свою позицію: проартикулювати твори та здати в архів. Про що й заявили публічно.

Він додав, що відтепер хор категорично відмовляється виконувати твори російських композиторів навіть за гроші.

“Були моменти заробляння грошей, коли, припустимо, нам замовляють концерт з духовних творів, то ми на це йшли, адже у нас є фінансові плани. Тепер ми не будемо категорично цього робити”, — заявив Іван Богданов.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, Академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського створений в 1996 році. Фундатор та перший керівник колективу – заслужений діяч мистецтв України Любомир Боднарук (1938-2009). З 2010 року художнім керівником та головним диригентом хору став лауреат всеукраїнського фестивалю-конкурсу Іван Богданов.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.