Через коронавірус скасований ще один міжнародний книжковий ярмарок

Організатори Варшавського книжкового ярмарку вирішили скасувати цьогорічний захід. Про це повідомляє chytomo.com з посиланням на сайт ярмарку.

На жаль, у зв’язку з епідемією коронавірусу, ярмарок, що мав пройти у травні, не відбудеться. Наступний захід слід очікувати у травні 2021 року.

«Через епідеміологічну ситуацію в Польщі й в усьому світі та економічну ситуацію видавничої галузі, ми можемо розглянути можливість організації Варшавського ярмарку протягом наступних кількох тижнів. Ми повідомимо вас у разі будь-яких змін. Бажаємо всім міцного здоров’я і сподіваємося, що книжки супроводжуватимуть нас у ці важкі дні», — йдеться в заяві організаторів.

Нагадаємо, що Варшавський книжковий ярмарок мав пройти 21-24 травня. Очікувалося, що у заході візьмуть участь понад 80 тис. відвідувачів. Цього року країною-почесним гостем виставки мала стати Чехія, для якої Польща є одним з найбільших книжкових ринків.

Варшавська книжкова виставка є найбільшою в Польщі. Минулого року її учасниками стали 807 видавців з 27 країн світу, зокрема й з України, а також понад 1 тис. авторів, перекладачів, ілюстраторів та журналістів. Окрім того, у 2019 виставку відвідала рекордна кількість бібліотекарів і книготорговців (1 тис. 900), які два дні мали право безкоштовного входу. Для залучення дітей виставка співпрацювала з дитячими садочками й школами. Завдяки цьому її відвідало 6 тис. дітей в складі організованих груп.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал