Через «християнську етику» в українські школи полізе «русскій мір»

За словами українського історика і громадського діяча Сергія Громенка, МОН хоче дати в руки росіянам ще один важіль впливу на українську школу – християнську етику.

Про це пише Релігійна правда з посиланням на Gazeta.ua.

На його думку, якщо середньостатистичний викладач християнської етики в Галичині буде греко-католиком, а на Київщині – вірянином ПЦУ, то у Дніпрі та Харкові він належатиме до російського православ’я. “І викладатиме свій предмет відповідним чином. Хай навіть чудово, хоча й це малоймовірно. Але точно зі Святою Триєдиною Руссю у підсвідомості”, – пише експерт.

Він застерігає, що на півдні і на сході до дітей будуть приходити викладачі, які поширюватимуть ідеї “русского мира”.

“Наче нам мало того, що російську літературу школярі знають краще за нашу. Мало того, що викладачі подекуди досі не розмовляють українською. Мало того, що є історики, які ще Сталіна бачили – і вчать дітей за “Коротким курсом ВКП(б)”. Так на додачу до цього всього МОН хоче дати в руки росіянам ще один важіль впливу на українську школу – християнську етику. Яку на цілком законних підставах і з цілком закономірним результатом на і без того проблемних територіях вестимуть адепти ворожої релігійної структури”, – зазначає експерт.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.