Через блок-пости до Кобзаря

У Києві в день народження Тараса Шевченка письменники і представники громадських організацій поклали квіти до пам’ятника нашому національному генію.

«У всякого своя доля
І свій світ широкий –
Той мурує, той руйнує,
Той неситим оком
На край світу поглядає,
Чи нема країни, щоб загарбать?»

Цими словами українського Пророка, за дорученням Національної спілки письменників України, розпочав захід на вшанування пам’яті Тараса Шевченка член НСПУ Борис Пономаренко.

Сьогодні московська орда руйнує наш край, нищить наш волелюбний народ, оточила нашу українську столицю. Але героїчно боронять свою землю Збройні Сили України, нас підтримує весь світ, тому перемога обов’язково буде за нами!

Член-кореспондент Академії наук вищої освіти України, ректор Університету менеджменту освіти Микола Кириченко звернув увагу на стійкість, із якою українці ведуть боротьбу за свої національні цінності, за свою свободу. Він розповів про цинізм і жорстокість путінських окупантів, які свідомо нищать наш народ, зокрема, на його рідній Сумщині. Злочинці обов’язково будуть покарані, а ми наступного разу прийдемо до нашого Тараса всім народом.

З бойовим жовтоблакитним прапором, на якому розписалися українські воїни, на сходинку піднявся народний артист України Зеновій Корінець: «Люди! Нам нікуди відступати. У нас немає іншого шляху, як бити підступного ворога і якнайшвидше перемагати! З нами Господь, із нами наш Пророк Тарас Шевченко, за нами Україна. Слава Українському воїнству! Смерть ворогам!»

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Один за одним на сходинки піднімалися: представник Черкаського земляцтва «Шевченків край» член ради Ірина Драгомирецька; «Земляцтва Житомирян», заступник голови Василь Скритенко; «Волинського братства» Георгій Лук’янчук. Вони читали пророчі вірші Тараса Шевченка, славили наших воїнів і закликали до боротьби та непохитної віри в перемогу над ворогом.

Час від часу, з боку Броварів глухо гуркотіли вибухи, ще сипав дрібний сніжок, але поміж хмар уже виглянуло чисте сонце й освітило величну постать нашого Пророка і весь чистий та мирний, готовий знову зустріти весну парк і головний корпус Національного університету імені Тараса Шевченка.

Ми незабаром повернемося до тебе, Батьку, щоб разом ушанувати нашу перемогу над ворогом.

Б. Пономаренко