Булгаков — за бажанням. Міносвіти прибрало зі шкільної програми російських і білоруських письменників

Міністерство освіти та науки оновило шкільну програму у відповідь на виклики, що виникли після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Як повідомляє пресслужба Міносвіти, із програми предметів Література та Зарубіжна література вилучили твори російських та білоруських авторів, замінивши їх зарубіжними письменниками відповідно до літературного процесу та віку учнів.

У відомстві уточнили, що в програмі зарубіжної літератури залишаться твори авторів, які писали російською мовою, але життя і творчість яких були тісно пов’язані з Україною — Миколи Гоголя, Володимира Короленка (на вибір вчителя) та Собаче серце Михайла Булгакова (на вибір учнів та вчителя). На позакласне читання для вибору вчителя залишили 12 стільців Ільфа та Петрова і Бабин Яр Анатолія Кузнєцова, а також твори кримськотатарського письменника Таїра Халілова.

Зі списку рекомендованих для вивчення прибрали програми Література (російська та зарубіжна), Російська мова для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням російською мовою для 5-9 класів, програми з російської мови та літератури для 10-11 класів.

Також Міносвіти внесло зміни до програм з історії України, Всесвітньої історії, захисту України, Основ здоров’я і географії.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Раніше члени експертної комісії із зарубіжної літератури закликали Міністерство освіти і науки виключити всю російську літературу зі шкільної програми.

nv.ua