Будинок “королеви детективів” Агати Крісті виставили на продаж майже за 4 млн доларів

Будинок на півдні Англії, в якому відома письменниця, авторка численних детективів Агата Крісті прожила разом зі своїм другим чоловіком археологом Максом Маллоуеном аж до смерті у 1976 році, виставили на аукціон.

Як повідомляє suspilne.media, відповідне оголошення розміщене на сайті Savills.

Колишня резиденція (Winterbrook House розташована в місті Уоллінгфорд, графстві Оксфордшир. У триповерховій будівлі часів епохи королеви Анни (18 століття) є вітальня, п’ять спалень, бібліотека, робочий кабінет, гардеробна, кухня та зала для сніданків, чотири ванні кімнати та підсобне приміщення. Крім цього, до головної будівлі прилягає невеликий котедж з однією спальнею.

Біля будинку висаджені клумби та сад, а також облаштовані майданчики для відпочинку, що ведуть до річки Темзи. Загальна площа ділянки складає близько 5 акрів (2,2 гектара). Будинок продають за 2,75 мільйона фунтів стерлінгів (3,8 мільйона доларів — ред.).

Глава відділу продажів житлової нерухомості Savills Henley Стівен Крісті-Міллер зазначив, що Агата Крісті написала в цьому будинку кілька своїх бестселерів.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Вважається, що Winterbrook House став прототипом будинку міс Марпл — персонаж детективів Агати Крісті, яка вперше з’явилася в збірці детективних оповідань “Тринадцять загадкових випадків” і в 12 романах.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.