Будинок Джона Стейнбека продають за $18 млн

У США будинок видатного американського письменника, лавреата Нобелівської премії Джона Стейнбека виставили на продаж за $17,9 млн. Як пише chytomo.com, про це повідомляє The New York Times.

Одноповерховий котедж розташований у містечку Саг-Харбор на острові Лонг-Айленд, штат Нью-Йорк. Довкола будинку ростуть дуби, горіхи та вишні. Також на території розташований басейн вільної форми.

Біля води є дві додаткові споруди: шестикутний «письменницький будинок» Стейнбека на 100 квадратних футів (30 м²) та гостьовий котедж площею 120 квадратних футів (36 м²), відомий як «затишна каюта», з двома односпальними ліжками, ванною кімнатою та душем на відкритому повітрі.  Крім того, на території маєтку є гараж для двох автомобілів та пірс.

У The New York Times зауважують, що Стейнбек придбав будинок в 1955 році, будучи у шлюбі зі своєю третьою дружиною Елейн Андерсон — американською актрисою і театральною діячкою. Письменник називав маєток «моє маленьке місце для риболовлі» (my little fishing place). Після його смерті в 1968 році і смерті Елейн в 2003-му між сім’ями колишнього подружжя розгорнулася неабияка боротьба за їхнє майно, зокрема, за будинок у Саг-Харбор.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як відомо, Джон Стейнбек — видатний американський письменник XX століття, лавреат Пулітцерівської та Нобелівської премій з літератури. Серед найбільш відомих його робіт — романи і повісті «Грона гніву», «На схід від Едему», «Про мишей і людей».

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.