Британський ведучий за антисемітські заяви засуджений до 32 місяців в’язниці

Британський ведучий, який робив антисемітські заяви, був засуджений до 32 місяців тюремного ув’язнення – надзвичайно суворому вироку.

Про це повідомляє cursorinfo.co.il з посиланням на israelnationalnews.com.

Магістратський суд Труро в п’ятницю виніс вирок 69-річному Грему Харту через два місяці після того, як він визнав себе винним за звинуваченням у тому, що він «ображав єврейський народ антисемітськими висловлюваннями з метою розпалювання расової ненависті», повідомила Королівська прокуратура.

Обвинувач Ден Поусон-Паундс сказав, що в подкасті Харта «Шоу Грема Харта», який зібрав близько 30 слухачів, Грем і його гості закликали британців «взятися за зброю», щоб повернути країну. Королівська прокуратура не привела в своєму звіті власне антисемітських цитат.

cursorinfo.co.il раніше повідомляв, що протестуючі в Торонто закликають до насильства проти євреїв. B’nai Brith Canada рішуче засудила триваючу нездатність влади запобігти або накласти санкції на мітинги ненависті, спрямовані проти ізраїльських євреїв в центрі Торонто.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Також повідомлялося, що поліція Франції затримала жінку за плакат, визнаний антисемітським на акції протесту проти COVID. «Цей плакат заслуговує на осуд», – написав у Твіттері міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманін. «Антисемітизм – це кримінальний злочин, а не думка, і такі вирази не залишаться безкарними».

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.