Британське шпигунське агентство не допустило витоку книги про Гаррі Поттера в Інтернет

 
Нещодавно стало відомо, що державному шпигунського агентству Великобританії ЦПС довелося втрутитися, щоб запобігти витоку в Інтернет восьмої книги про Гаррі Поттера, повідомляє expres.ua з посиланням на Independent. Десять років тому Найджел Ньютон, засновник видавництва Bloomsbury Publishing, зв’язався з Центром урядового зв’язку, який більш відомий завдяки діяльності по боротьбі з тероризмом. Чоловік вирішив повідомити про побоювання, що книга Гаррі Поттер та Напівкровний Принц просочилася в Інтернеті до офіційної публікації.
Минулого тижня в інтерв’ю австралійській радіокомпанії Ньютон розповів, що йому зателефонували представники ЦПС і повідомили, що їм вдалося виявити ранню копію книги в Інтернеті. Потім вони зачитали одну сторінку з нелегального примірника редактору видання. Жінка заявила, що ця копія є підробкою.
Ажіотаж з приводу публікації книги, яка відбулася понад десять років тому, змусив підвищити безпеку в будівлі видавництва. Запобіжні заходи включали сторожових собак і співробітників служб безпеки.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал