Британець Гаррі Поттер продав на аукціоні свій примірник “Філософського каменя”

Перше видання книги про Гаррі Поттера було продане Гаррі Поттером за 27,5 тисяч фунтів стерлінгів на аукціоні приватному покупцеві. Як пише vlasti.net, про це повідомляє bbc.com.

Книга в твердій палітурці – один з п’ятисот примірників першого тиражу. У ній навіть є ряд помилок.

Коли вийшов перший роман Джоан Роулінг, Гаррі Поттеру з Гемпшира було всього вісім років. Батько купив йому «Філософський камінь», тому що зрозумів: в книзі розповідається про хлопчика-чарівника, який мав ім’я його сина.

33-річний містер Поттер розповів, що з моменту виходу книги витратив багато зусиль на те, щоб переконати людей, що Гаррі Поттер – його справжнє ім’я.

«Люди просто не вірять мені. Коли я грав в футбол, суддя погрожував мені видаленням з поля за те, що я називав себе Гаррі Поттером. Коли я зустрів свою дружину Філіпу відпочинку в Греції, вона мені теж не повірила», – говорить він.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Він також розповів, що його сім’я вирішила продати книгу в пам’ять про його покійного батька, який помер від раку чотири роки тому.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.