Бреше по всіх фронтах: історик пояснив, як Путін краде досвід нацистської Німеччини

Як каже історик Василь Павлов, ідея “Росія завдала превентивного удару” теж запозичена з міфології і пропаганди Німеччини часів Третього рейху.

Країна-агресор, Росії, з подачі свого диктатора Путіна втілює в дійсність забронзовілі міфи радянської пропаганди часів – постійно лавіруючи і регулярно опиняючись то на боці Третього рейху, то на боці СРСР. Таку думку в ефірі проекту “Історія для майбутнього” висловив відомий військовий історик Василь Павлов.

Як каже експерт, Путін примудрився забрати для Росії все найгірше з часів нацистської Німеччини та Російської імперії часів Петра I.

“Зараз ми бачимо брехню по всіх фронтах. Міф про те, що Німеччина не оголошувала війну – насправді оголошувала. Росія не оголосила війну – насправді ввела “спецоперацію”. Нацисти не бомбили Київ 22 червня рівно о четвертій годині – Росія бомбила Київ”, – каже історик.

Павлов каже, що ідея “Росія завдала превентивного удару” теж запозичена з міфології нацистської Німеччини. Оскільки в геббельсівській пропаганді удар по СРСР теж називався превентивним ударом.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

glavred.net