Bouquet Kyiv Stage підготував перформанс до 700-річчя від смерті Данте

2 вересня на фестивалі Bouquet Kyiv Stage у Софії Київській відбудеться “Дантівський день”. До 700-річчя від дня смерті творця “Божественної комедії” відбудеться лекція, перформанс-читання та концерт. Про це повідомляє suspilne.media.

 

На гостей чекають:

17:00 — Лекція “Дантівський “Рай”: як це зроблено і як це читати

Автор останнього українського перекладу “Комедії” Максим Стріха розповість про написання “Раю”, його місце в цілісності всієї поеми, побудову Дантівських небес, історії й характери їхніх мешканців і про багато чого іншого.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

18:00 — Перформанс-читання “Божественна комедія”: між голосом та звуком

Під час перформансу можна буде послухати рядки з усіх трьох кантик “Божественної комедії”, що повпливали на велику кількість мистецьких явищ, у виконанні професійних акторок різних поколінь і в супроводі старовинної української музики, яка підсвітить Данте несподівано та небувало.

19:00 — Концерт-присвята Данте

Муніципальний академічний камерний хор “Київ” під орудою маестро Миколи Гобдича виконає кантату O luce etterna видатного українського композитора Валентина Сильвестрова, натхненну “Божественною комедією” Данте.

Вхід на всі події вільний за наявності вхідного квитка на територію музейного комплексу “Софія Київська”.

Що відомо

  • Фестиваль Високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage започаткований у 2018 році у Києві. Традиційно він проходить в останні дні літа в заповіднику “Софія Київська”.
  • Захід поєднує музику, візуальне мистецтво, кіно, театр, літературу, балет і фешн. Щороку понад третину програми складають закордонні учасники.
  • Організатори фестивалю Bouquet Kyiv Stage 2021 – культурний центр “Дом Майстер Клас” та Національний заповідник “Софія Київська”.
  • Цьогорічна тема – “МИ. Між минулим і майбутнім”. Усі події – а це сім днів музики, візуального мистецтва, театру, літератури,бесід під ясенем із лідерами думок та культурними діячами і насичена дитяча програма – будуть пов’язані з темою часу і проживанням життя “тут і зараз”.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.